Wanneer u vlees voor de BBQ koopt, is een van de belangrijkste dingen die u moet doen, extra vet afsnijden.

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor soort vlees je koopt, maar bakkers en molenaars lijken veel extra vet aan hun vlees te hebben. Het vet voegt water toe en maakt het moeilijk te gebruiken tijdens het koken. Snijd dus altijd zoveel mogelijk vet af voordat je je vlees aan de marinade toevoegt. Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat u zo mager mogelijk vlees krijgt als u vlees voor de barbecue gaat kopen. Sommige mensen kopen om deze reden liever bizons in plaats van rundvlees.

Ribben zijn waarschijnlijk enkele van de beste stukken vlees voor barbecue. Het vlees van ribben bevat zoveel voedingsstoffen dat je versteld zult staan. Ribben zijn geweldig voor ontbijt, lunch en diner, dus houd daar rekening mee als je veel ribben eet en ongezond vlees moet vervangen. Vergeet ook niet de tips die we hebben besproken over het omdraaien van ribben voor een meer gelijkmatige verbranding. Dit voorkomt dat het vlees droog en taai wordt.

Kip is een ander favoriet stuk vlees voor BBQ. De meeste mensen kopen gewoon kip zonder vel, maar wist je dat je droge gerijpte kip kunt kopen? Droge gerijpte kip heeft meer smaak en is ook gezonder dan de gebakken of geroosterde kip. Als je dry aged chicken koopt, zorg er dan voor dat je steakhouse-kwaliteit zonder botten krijgt. Zo voorkom je meswonden.

Steaks zijn voor het grootste deel het vlees bij uitstek voor barbecue.

Ze zijn het middelste vlees. Meestal vind je briskets of ribben aan de bar. Maar u kunt ook hele steaks krijgen. Deze stukken vlees hebben veel goede eigenschappen. Deze stukken worden meestal in stukken van 3 tot 5 inch gesneden, net als de kleinere stukken kip.

Ga er nu niet vanuit dat alle steaks hetzelfde zijn. Sommige zijn zeldzamer en smaakvoller dan andere. Ga er ook niet vanuit dat grillen de manier is waarop u al deze grote stukken vlees bereidt. In feite is het barbecueën van hamburgers en hotdogs aan het spit een ander proces dan het grillen van een stuk biefstuk. Met een grill doe je beide gemakkelijk in een minuut.

De beste manier om een stuk vlees te bereiden, is natuurlijk door het langzaam op indirecte hitte te koken. Dat is de manier waarop Eva Kolenko wordt voorbereid. Het wordt langzaam geroosterd, waardoor het erg rijk en intens is, en door de rook smaakt het des te beter.

Krijg meer informatie: https://cooltomeatyou.nl/