Meer informatie over browsergames

Een browsergame is een online videogame die normaal gesproken via het World Wide Web wordt gespeeld met een op Java gebaseerde webbrowser. Browsergames worden over het algemeen uitgevoerd op standaard webtechnologie en browserplug-ins. Bij het maken van deze spellen is meestal een uitgebreid gebruik van standaard webtechnologie als achtergrond en andere vereiste technologieën nodig om een rijke, gedetailleerde backend te leveren. In sommige gevallen zijn er een aantal externe bedrijven opgericht die zich bezighouden met de productie van browsergames. Sommigen van hen zijn Adobe, id-software, Corel en Adobe Flash.

Een van de meer populaire browsergames heet Candy Box. Dit is een browsergame ontwikkeld door Pandemic 2: Holiday Rush. De verhaallijn draait om een wereld waarin alles vreselijk is. Spelers besturen verschillende personages en reizen de wereld rond terwijl ze proberen de wereld te redden. In dit spel hebben spelers de kans om te kiezen uit een verscheidenheid aan wapens, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Deze game heeft twee versies. De “Pro” -versie biedt een hoger detailniveau, met veel opties die de speler kan gebruiken. De “Amateur” -versie biedt een lager detail, hoewel dezelfde functies beschikbaar zijn. In beide versies gebruikt de speler een muis om het door hem gekozen personage over verschillende niveaus te manoeuvreren. De meeste versies hebben ook een bovenaanzicht met een castingcamera.

Een ander populair spel heet Kingdom Rush. Dit is een browsergame ontwikkeld door Big Fish Games en uitgegeven door Big Fish Software. Het spel wordt gespeeld op het Maia-webbrowserplatform. De verhaallijn draait om de oorlog tussen de Ironborn en de Orks. In dit spel bestuurt de speler de Orks of de Ironborn, en hun succes hangt af van het vermogen van elke personageklasse om gebruik te maken van speciale vaardigheden.

Flash Tank-spellen worden gespeeld met een webbrowser met de Mozilla-browser, versie 7, die hoge snelheden en een grote hoeveelheid geheugen voor het spel biedt. Deze spellen zijn gedownload door miljoenen gebruikers over de hele wereld en hebben een grote geschiedenis van populariteit. Het populairste tankspel ter wereld heet Turbograze. Deze game was een van de eerste games die werd ontwikkeld om flash-technologie te gebruiken en is miljoenen keren gedownload en wordt nog steeds gespeeld. Andere games met zware graphics en gevechten zijn onder meer Tanks Mode, Carrier Assault, Gunner, Giant, Tank Mission, Tank overflow en Frontline Firefight.

Browsergames zijn niet alleen populair bij jonge kinderen, ze zijn ook erg populair bij volwassenen. De bekendste is Gunner, ontwikkeld door Big Fish Games en nog steeds gratis te downloaden. Andere titels zijn onder meer Space Invaders, Backgammon, Stratego en Backgammon voor de iPhone. De populariteit van deze spellen laat zien dat ze leuk, innovatief, uitdagend zijn en voor urenlang amusement en ontspanning kunnen zorgen.